Tapijt | Vloeren | Decorazone
15496
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15496,page-child,parent-pageid-15391,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Sfeervol, zacht, geluiddempend en comfortabel

 

Met een tapijt haalt u warmte en luxe in huis. De keuzemogelijkheden zijn oneindig: klassiek of modern, hoog- of laagpolig, eigentijdse kleurtinten, oosterse taferelen of een tapijt speciaal vormgegeven voor de kinderkamer. De collectie van Decorazone presenteert deze en vele andere tapijtvormen om uw interieur te verrijken. Ons aanbod bestaat uit vele tapijtsoorten voor ieders budget.

 

Er is een onderscheid te maken tussen geweven en getuft tapijt. De weeftechniek bestaat al 100 jaar en staat voor een goede kwaliteit, mits de juiste kwaliteit garen wordt gebruikt. Deze fabricagemethode genereert echter minder productie als de tuft techniek. Getuft tapijt wordt vele malen sneller geproduceerd en is derhalve iets voordeliger. Je kunt tapijt onderverdelen in bouclé (lusjes) en gesneden pool en hier zijn ook weer varianten en combinaties in mogelijk. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een tapijt te (laten) ontwerpen naar eigen wens. Door de voortschrijdende techniek zijn de mogelijkheden vrijwel onbegrensd.

 

De kwaliteit van het tapijt wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van het garen, maar ook door het inzetgewicht van het toegepaste garen en de zetting hiervan. De omstandigheden waarin tapijt wordt toegepast kunnen sterk verschillen en daar dient in de keuze van het tapijt rekening mee gehouden te worden. Ook is het van groot belang dat het goed en regelmatig wordt onderhouden, waardoor de levensduur verlengt wordt en de esthetische uitstraling langer behouden blijft.

 

 

Specifieke eisen van zachte vloerbedekking

 

Projectmatig worden er specifieke eisen gesteld aan tapijt met betrekking tot slijtvastheid, vlamvertragendheid, kleurechtheid, antistatische eigenschappen etc. Het is natuurlijk van groot belang dat het tapijt voldoet aan de specificaties die de gebruiker hieraan stelt. Ieder tapijt heeft een productblad waarop wordt aangegeven hoe het product is samengesteld en aan welke normen het voldoet.

 

 

Laten leggen of doe-het-zelven?

 

Tapijt leggen is secuur werk. Indien het leggen goed is uitgevoerd, gaat uw tapijt langer mee. Ook is de isolerende en geluiddempende werking dan veel beter. Wanneer u zelf het tapijt wenst te leggen geven wij u graag tips en aanvullende informatie. Wilt of kunt u uw tapijt niet zelf leggen? Maak dan gebruik van onze legservice. Decorazone werkt met een vaste groep professionele stoffeerders waardoor u altijd het beste resultaat krijgt!

 

 

Meer inspiratie en advies in onze showroom

 

Decorazone is de specialist in vloeren. Bezoek onze showroom voor meer inspiratie en deskundig advies. Bel 0318-308685 voor meer informatie of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Icoon Decorazone Bruin Wit

 Voordelen

Tapijt:

Sfeervol, zacht en warm

Geluiddempend

Warmte-isolerend, dus energiebesparend

Geen uitglijdingsgevaar

Veel decoratieve mogelijkheden

Goedkoper dan harde vloerbedekkingen

Ruime keuze

KLANTERVARINGEN