Matten (schoonloop- en droogloopmatten) | Vloeren | Decorazone
15510
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15510,page-child,parent-pageid-15391,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Matten, van entree tot uitgang

 

Schoonloopmatten en droogloopmatten zijn een onmisbaar onderdeel van het interieur. Meer dan de helft van het vuil in een woning wordt namelijk van buiten naar binnen meegenomen via schoenzolen. Door middel van een goede deurmat worden vuil en vocht grotendeels beperkt tot deze plek. Bovendien wordt uw vloer beschermd tegen extra slijtage of krassen wanneer scherpe deeltjes er niet op terecht komen. Vergeet ook niet te denken aan de inloop bij een achterdeur, schuifpui of bijkeuken. Ook hier kunt u het beste een mat plaatsen om het vuil en vocht van buitenaf tegen te houden.

 

Decorazone biedt u op het gebied van matten een ruime keus aan materialen, vormen en kleuren. Onze wasbare matten zijn geproduceerd met katoenen, polyester of polyamide garens, deze zijn sterk absorberend en nemen snel vuil en vochtigheid op. Deze matten zijn wasbaar tot 30 graden in de wasmachine. De naadvilt matten hebben weer andere producteigenschappen en dienen vooral om het grove vuil van uw schoenen te schrapen. Ook verkopen wij eco vriendelijke binnen matten die vervaardigd zijn van gerecyclede autobanden. Kortom, Decorazone heeft altijd wel een mat die aan uw functionele eisen voldoet en qua looks ook bij uw interieur past.

 

 

Op maat gemaakte mat, verzonken in de vloer

 

Steeds meer mensen kiezen er voor om hun deurmat op maat te laten maken en deze verzonken in de vloer te leggen. Dit is mogelijk wanneer er voor het leggen van de vloer een ruimte ter grootte van de mat wordt vrijgehouden in bijvoorbeeld uw pvc- of laminaat vloer. Zo een open ruimte wordt ook wel een matput genoemd. Met profielranden krijgt de put als het ware een kader zodat de vloer niet beschadigd raakt aan de randen als er eenmaal op gelopen gaat worden (bij een verlijmde pvc vloer zijn deze profielranden overigens niet nodig). Een mat verzonken in de vloer staat mooier en is nog veiliger ook. Wanneer een mat namelijk niet verzonken in de vloer ligt is er een grote kans dat mensen erover gaan struikelen. Een anti-slipmat is dan een goed alternatief.

 

 

Laten leggen of doe-het-zelven?

 

Een mat kunt u eenvoudig op maat laten snijden. Voor het mooiste resultaat kunt u de mat het beste ter plaatse op maat (laten) snijden. Zo kan er namelijk tot op de millimeter nauwkeurig bepaald worden hoe de mat gesneden dient te worden. Afhankelijk van het type vloer kunt u met profielranden een kader rondom de mat maken. Wilt of kunt u uw mat (en profielen) niet zelf op maat snijden en plaatsen? Maak dan gebruik van onze legservice. Decorazone werkt met een vaste groep professionele stoffeerders waardoor u altijd het beste resultaat krijgt!

 

 

Meer inspiratie en advies in onze showroom

 

Decorazone is de specialist in schoonloopmatten en droogloopmatten. Bezoek onze showroom voor meer inspiratie en deskundig advies. Bel 0318-308685 voor meer informatie of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Icoon Decorazone Bruin Wit

 Voordelen

matten:

Decoratief en functioneel

Beschermt uw vloer

Geluiddempend

Uitwasbaar

Eco vriendelijk

Ruime keuze

KLANTERVARINGEN