Plinten en profielen | Vloeren | Decorazone
15514
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15514,page-child,parent-pageid-15391,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,columns-3,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Plinten, de randafwerking voor ieder type vloer

 

Een mooie vloer wordt nog mooier zodra deze afgewerkt wordt met plinten. Plinten vormen de overgang tussen vloer en wand. Bij Decorazone kunt u kiezen uit MDF muurplinten, plakplinten en overzetplinten in vele soorten en maten.

 

 

MDF plinten

 

Een MDF plint beschermt in het algemeen de wand tegen beschadigingen. Bij laminaat en houten vloeren dient de plint tevens voor het afdekken van de naad tussen vloer en wand. Onze MDF plinten zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes, diktes en profileringen. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden, zo kunt u bijvoorbeeld voor een moderne rechte plint kiezen of juist voor een sierlijke koloniale plint. Daarnaast heeft u de keuze uit witte overschilderbare folie plinten, voorgegronde plinten, afgelakte plinten of plinten bijpassend bij de kleur van uw vloer.

 

 

Overzetplinten en plakplinten

 

Overzetplinten zijn holle plinten. Indien u nieuwe plinten wilt (laten) plaatsen maar u de oude plinten wilt laten zitten, omdat deze bijvoorbeeld moeilijk te verwijderen zijn, bieden overzetplinten de oplossing. Met holle overzetplinten kunt u ook ontsierende bekabeling wegwerken. Hierdoor wordt binnen bedrijven deze plintvorm al lange tijd veelvuldig toegepast, maar door de toename van home cinema systemen en domotica wordt deze plintvorm ook steeds vaker in woningen toegepast.

 

Plakplinten dienen voor het afdekken van de naad tussen vloer en wand. Het gebruik van plakplinten is nodig bij laminaat en houten vloeren. U kunt er voor kiezen om overal plakplinten te (laten) plaatsen of alleen op plekken waar geen muurplinten geplaatst kunnen worden, zoals bij dorpels en deurkozijnen. Plakplinten hebben een zelfklevende strook waardoor ze gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden.

 

 

Profielen voor uw randafwerking, hoogteverschil en overgangen

 

Decorazone heeft een zeer uitgebreid aanbod in profielen. Profielen zorgen voor bescherming en een vloeiende overgang tussen verschillende vloeren of ruimten. Of het nou gaat om afdekprofielen, overgangsprofielen, hoekprofielen, inschuifprofielen of trapprofielen, voor elke situatie hebben wij een passend profiel.

 

 

Laten monteren of doe-het-zelven?

 

Met plinten en profielen kunt u prima zelf aan de slag. Voor het mooiste resultaat dient u de plinten en profielen verstek te zagen of te knippen wanneer er hoeken moeten worden gemaakt. Muurplinten kunt u het beste met montagekit bevestigen. Indien er naden zichtbaar zijn tussen de plint en de muur gebruikt u acrylaatkit om deze af te kitten. Wilt of kunt u uw plinten en profielen niet zelf bevestigen? Maak dan gebruik van onze montageservice. Decorazone werkt met een vaste groep deskundige vakmensen waardoor u altijd het beste resultaat krijgt!

 

 

Meer inspiratie en advies in onze showroom

 

Decorazone is de specialist in plinten en profielen. Bezoek onze showroom voor meer inspiratie en deskundig advies. Bel 0318-308685 voor meer informatie of stel uw vraag direct via het contactformulier.

Icoon Decorazone Bruin Wit

 Voordelen

plinten en profielen:

Decoratief

Beschermt uw wanden

Muur en vloer één geheel

Geschikt voor elke vloer

Werkt ontsierende bekabeling weg

Ruime keuze

KLANTERVARINGEN